Ghid Fonduri Europene - versiunea martie 2015

Asociatia Hereford ii anunta pe toti cei interesati ca astazi, 05 martie 2015, au aparut ghidurile consultative pentru accesarea masurilor adresate finantarii fermierilor.    
Masurile de finantare PNDR 2015-2020 pot fi accesibile oricarui fermier, iar fondurile alocate sunt substantiale. De aceea, Asociatia Hereford ofera consultanta necesara pentru a stabili ce masura este cea mai indicata pentru fiecare caz in parte. Consultanta oferita de specialistii nostrii va oferta resursele necesare in vederea realizarii unei afaceri agricole profitabile.

  In continuare, comunicatul de presa al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  "

Deschiderea sesiunii de consultare publică privind Ghidurile Solicitantului pentru primele măsuri de finanțare din PNDR 2020

          Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a publicat în data de 5 martie 2015 versiunile consultative ale Ghidului Solicitantului pentru submăsurile 4.1 (Investiții în exploatații agricole) și 6.1 (Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri) prin care sunt stabilite condițiile și criteriile accesării fondurilor europene acordate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 pentru activitățile prevăzute în aceste forme de finanțare.

          ”Ghidurile Solicitantului, publicate pe paginile de internet www.madr.ro și www.afir.info, pot fi consultate de către potențialii solicitanți, pe care îi așteptăm să formuleze propuneri de modificare și observații. Toate aceste solicitări vor intra în analiza departamentelor de specialitate din cadrul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale pentru a verifica oportunitatea includerii în versiunea finală a Ghidurilor Solicitantului”, a declarat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.

          Ghidurile au fost elaborate de către Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale în colaborare cu Ministerul Agriculturi și Dezvoltării Rurale în baza consultărilor cu Grupurile de Lucru Agricultură din cadrul Comitetului de Monitorizare al PNDR și în baza versiunii Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 transmisă Comisiei Europene spre aprobare.

          Prin intermediul subMăsurii 4.1 – Investiții în exploatații agricole, vor primi sprijin financiar nerambursabil investițiile pentru creșterea competitivității exploataților agricole în vederea înființării și modernizării fermelor, în special cele de dimensiuni medii și asocieri de ferme mici și medii, inclusiv dotarea cu utilaje și echipamente performante în raport cu structura agricolă actuală.

          Prin subMăsura 6.1 - Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri se acordă fonduri nerambursabile pentru a susține stabilirea pentru prima dată a tinerilor fermieri ca șefi unici ai unei exploatații agricole.               "

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

      @Toate drepturile rezervate Asociatia Hereford


Back